Hur mycket större är egentligen iPhone 6, och kommer iPhone 6 plus att få plats i fickan?

Skriv ut och testa hur dom känns.

Känner du att du skulle behöva hålla iPhone 6 och iPhone 6 plus i handen för att känna efter hur stor den igentligen är innan du lägger en förhandsorder den 26:e september? 

Vilken modell kommer du förhandsbeställa den 26:e? Du har ganska troligt frågat dig hur stor är igentligen iPhone 6 plus? Kommer den få plats i ficka och hur känns den i handen? 

Jag kände likadant och insåg att jag kommer inte kunna göra mitt val förens jag fått känna på storlekarna på riktigt. 

Första iPhone 6 plus modellen tillverkades av 2 ihoptejpade kartongbitar med frihandsklippta rundade hörn på en kafferast på jobbet när dom nya telefonerna diskuterades. Den modellen delade snabbt upp kollegorna i 2 läger, dom som tyckte den var på tok för stor och dom som ville ha den ännu mer efter att ha kännt på modellen. 


Ladda hem pdf:en med modellerna av iphone 6 och iPhone 6 Plus här!

Skriv ut och testa hur dom känns. 


För varje gång jag håller i mina modeller så känns det som att min egen Iphone 5 krymper mer och mer. 

iPhone 6 är stor och iPhone 6 Plus är betydligt större, men iPhone 6 Plus känns bättre och bättre för varje gång. Frågan är bara var jag ska ha den? för i byxfickan får den inte plats!

 

 Apples sänder event live, men bara till dig som har appleprodukter

19:00 - 9 September - Missa inte det

Kan jag se Apples event live? 

Javisst, Klockan 19 sänder Apple live på http://www.apple.com/live/, men bara om du har Apples produkter. 

Om man läser det finstilta på Apples streamsida står det lite förenklat att livestreamen är bara tillgänliga på t ex datorer som kör Mac OSX och Safari eller via Apple Tv. Vilket stänger ute andra operativsystem som Windows och Linux och webbläsare som Internet Explorer, Chrome, FireFox och Opera. Det finns såklart sätt att ändra user-agent för att få det att se ut som att du använder Safari, men hurvida det kommer att funka vet ingen säkert förens Apple öppnar sin stream. 

Vill du ändå följa eventet kryllar det av livebevakningar, t ex: http://macworld.idg.se 

Se eventet på iPhone, Ipad, Apple Tv och via dator/laptop

På följande enheter med tillhörande mjukvarukrav kan du se Apples event Live då vi (gissningsvis) kommer få se iPhone 6, iWatch, iBeacon, godbitar ur iOS8 och mycket mer. Eventet startar klockan 19 tisdagen den 9 September. 


Apple-tv
Andra eller tredje generationens Apple TV med mjukvaruversion 6.2 eller senare. 

iPhone
Safari i iOS 6.0 eller senare

iPad
Safari i iOS 6.0 eller senare

Dator / Laptop
Safari 5.1.10 eller senare i OSX v.10.6.8 eller senare. Apple: Wish we could say more

Bekräftat: Apple event den 9 September klockan 19Efter månader av rykten, spekulationer, påstådda "läkta" bilder på mer eller mindre genomtänkta produkter av en eventuell iPhone 6 så kommer äntligen något konkret från Apple.

En hemlighetsfull inbjudan som skickats ut visar ett datum. 9.9.2014 och texten "Wish we could say more."
En mening som briljant ökar förväntningen och får Apple-fantaster att göra frivolter av nyfikenhet.

Några har nästan desperat följt sin första tanke och kopplat det till något som har att göra med Siri...!?
Men skulle Apple kalla till stormöte och ha "We made Siri speak with everyone" som sin next big thing så skulle nog luften gå ur bolaget efter den enorma uppladdningen.

Marknaden förväntar sig som minst en iPhone 6, eventuellt iWatch eller något annat bärbart för att kunna använda HealtKit.

Apples event kommer hållas på Flint Center for the Performing Arts i Cupertino Kalifornien. Samma plats som Steve Jobs visade upp Machintosh 1984 och iMac G3 1998. Det har även kommit fram uppgifter om att Apple har byggt en temporär byggnad på området, den stora frågan är bara till vad.

Foto: Jim Dalrymple, The Loop

Yerba Buena Center i San Francisco där Apple normalt brukar hålla sina event rymmer 757 åskådare. Flint Center har plats för 2,405 åskådare + vad den nya byggnaden nu ska användas till. Gissningsvis kommer den fungera som pressrum och uppvisningslokal.

Apple själva har ännu inte officiellt sagt ett enda ord om varken, iPhone 6, iWatch, rundade hörn, sairglas, mobila betallösningar med NFC eller något av alla andra rykten som florerar. Det enda vi vet är att att Apple har något att visa oss den 9 September.SVT Play nu i Apple TVSVT Play finns nu tillgänglig som gratistjänst i Apple TV

Du kommer kunna se samma utbud som på svtplay.se erbjuder, on-demand, diverse livesändingar, sport, nyheter, drama, dokumentärer och barnprogram.

Svt Play tillsammans med Tv4 Play och Netflix som redan finns i Apple Tv så börjar det faktiskt bli lite att titta på. Vanligtvis brukar dom kanalerna som tillåter AirPlay via datorn gå varma tillsammans med Netflix.

Helt ärligt har jag nog aldrig tittat på dom andra apparna förutom när jag råkat trycka på dom av misstag.

Nu fattas det bara att Tv3 Play, Kanal 5 Play, Tv6 Play, HBO och Viaplay flyttar in i Apple Tv så kan jag skruva ner antennen från taket.