Med Rankly följer du enkelt dina sökordsplaceringar på Google.

Twitter Facebook Google+ Pusha

Google Analytics och Google Webmaster Tools ger dig en uppsjö av data, men jag har inte hittat något smidigt sätt att filtrera och övervaka just sökordsplaceringar. I jakt på ett verktyg som klarar just det hittade jag Rankly.io.
Rankly är en svensk tjänst för placeringsmätning av sökord på sökmotorerna Google och Bing.

Enkel övervakning av sökord

En graf visar hur dina sökord har placerat sig över en valbar tidsperiod.

Du får en väldigt bra överblick över dina övervakade sökord med aktuell placering för dagen för varje sökord tillsammans med vilken sida som genererar placeringen.

Du ser även en tabell över hur varje sökord har presterat under 1 vecka, 1 månad, 3 månader, 6 månader och 1 år tillbaka i tiden. Du lägger enkelt till nya sökord att övervaka.

Hade gärna sett att man kunde se sökvolymen till varje nyckelord, men då tjänsten fortfarande är i beta så kommer det säkert

Har du fler domäner som du övervakar växlar du lätt mellan domänerna

Några bulkfunktioner som att lägga till taggar, ta bort taggar och radera sökord finns även tillgängliga.

Gratis under betaperioden

Tjänsten är gratis under betaperioden (åtminstonde fram tills slutet av 2014) och låter dig övervaka upp till 100 domäner och totalt 5.000 sökord. Prislistan för den officiella lanseringen är inte släppt ännu men utvecklingsteamet har utlovat att "priserna kommer att hållas på rimliga nivåer"

Tjänsten är helt klart värd att prova, jag använder den just nu både privat och i jobbet och ser fram emot den färdiga versionen.

Extra kul att det är svenska utvecklare bakom tjänsten!